Ishrana i zdravlje riba je dug i zdrav život čovjeka

Obzirom na promjenljivu tjelesnu temperaturu, ukupni životni procesi kod riba uvjetovani su toplinom vode, koncentracijom otopljenog kisika, salinitetom i onečišćenjem vode. Pored navedenih faktora, jedna od najbitnijih stavki koje utiču na probavu jesu hranljive materije unesene obrokom, te količina samog obroka. Ribe, poput Kalifornijske pastrve i domaće Planinske pastrve, lahko probavljaju i dobro iskorištavaju kako bjelančevine tako i masti iz okoline i obroka. Hemijski sastav hrane utiče na crijevnu peristaltiku i aktivnost enzima. Visok sadržaj suhe materije u hrani usporava peristaltiku crijeva, a povećava intenzitet probave. Također, uticaj na probavu hrane ima i starost ribe. Mlađe kategorije riba bolje iskorištavaju hranu nego starije. Ribe s većim želucem npr. štuka i smuđ uzimaju hranu u dužim vremenskim razdobljima, a ribe s manje prostranim želucem (dužičasta i potočna pastrmka) uzimaju hranu više puta dnevno. Ribe bez želuca se hrane gotovo neprekidno.

Cilj svakog proizvođača jeste, da sa što manjom količinom obroka postigne što veći prirast ribe, te tako poveća konverziju i iskoristivost obroka.

Bosfish je razvio svoje recepture u skladu sa svim potrebama za hranjivim materijama. U proizvodima je pažnja posebno stavljena na kombinaciju kvalitetnih sirovina, koje pogoduju brzom razvoju i rastu ribe. Ovo je potvrđeno testovima na terenu, iz kojih se vidi da Bosfish može kvalitetom da konkurira najboljim svjetskim proizvođačima hrane za ribe.

Bosfish se proizvodi u novoj, modernoj fabrici s posebnom stručnošću u području istraživanja i razvoja proizvodnje, napredne tehnologije, upravljanje proizvodnjom i sistematske kontrole kvalitete. Ima za cilj potpunu implementaciju europskih standarda kvalitete, te praktikuje dobru praksu proizvodnje (Good Manufacturing Practice – GMP). Bosfish radi sa najsavremenijom švicarskom tehnologijom i europskom i američkom recepturom.

Cilj nam je biti prepoznatljiv proizvođač u Europi, jer posjedujemo modernu tehnologiju i ta činjenica daje Grupaciji modernu proizvodnu platformu za proširenje svog prisustva u svijetu. Naša razvojna strategija sa brendom Bosfish ima za cilj proizvodnju standardne i specijalizirane hrane velikog izbora za sve vrste riba, te kontinuirano vršiti istraživanja u cilju postizanja najkvalitetnije riblje hrane i opravdanih ekonomskih ulaganja kako bi naši klijenti postigli najbolje finansijske rezultate.

Zalažemo se za ispunjenje niza ekoloških zahtjeva u skladu sa strogim proizvodnim standardima. Danas Bosfish postaje jedan od prepoznatljivih brendova u proizvodnji riblje hrane.

Podijeli objavu:

Facebook
Twitter
LinkedIn